Novi hit u svetu: Kako funkcioniše roštilj za jednokratnu upotrebu?
Kompanije širom sveta se trude da slede putanje održivosti i da svojim angažovanjem doprinesu smanjenju štetnih uticaja po životnu sredinu.
Tako je i popularna skandinavska kompanija nedavno predstavila inovaciju na tržištu, a to je roštilj za jednokratnu upotrebu. Poseban je po tome što koristi do 50 odsto manje drvenog uglja od ostalih jednokratnih roštilja na tržištu.
U pitanju je potpuno “održivi proizvod”, koji se promoviše kao jednokratan, prenosiv i praktičan roštilj, a koji nudi alternativu tradicionalnim jednokratnim roštiljima.
Što se tiče same izrade, napravljen je od recikliranih šumskih materijala, čime je kompanija želela da pomogne u smanjenju potražnje za resursima iz netaknutih šuma.
Ono što je važno reći jeste da CASUS roštilj proizvodi manju emisiju CO2. Toplotna izolacija, izrađena od kombinacije kartona i vulkanskog kamena, zadržava toplinu i smanjuje rizik od gorenja, ali i potencijalnih šumskih požara.