Novi hit u svetu: Kako funkcioniše roštilj za jednokratnu upotrebu?

Kompanije širom sveta se trude da slede putanje održivosti i da svojim angažovanjem doprinesu smanjenju štetnih uticaja po životnu sredinu.
Tako je i popularna skandinavska kompanija nedavno predstavila inovaciju na tržištu, a to je roštilj za jednokratnu upotrebu. Poseban je po tome što koristi do 50 odsto manje drvenog uglja od ostalih jednokratnih roštilja na tržištu.
U pitanju je potpuno “održivi proizvod”, koji se promoviše kao jednokratan, prenosiv i praktičan roštilj, a koji nudi alternativu tradicionalnim jednokratnim roštiljima.
Što se tiče same izrade, napravljen je od recikliranih šumskih materijala, čime je kompanija želela da pomogne u smanjenju potražnje za resursima iz netaknutih šuma.
Ono što je važno reći jeste da CASUS roštilj proizvodi manju emisiju CO2. Toplotna izolacija, izrađena od kombinacije kartona i vulkanskog kamena, zadržava toplinu i smanjuje rizik od gorenja, ali i potencijalnih šumskih požara.
Preporučeno

Francuski nastavnik napravio performans – škole nisu prlagođene paklenoj vrućini

Klimatske promene uzrokovale štetu od 790 milijardi evra!

Ministarka Pavkov: Zakonom o zaštiti vazduha povećan broj inspektora i pooštrene kazne

Udeo obnovljivih izvora u proizvodnji struje u EU dostigao 47,3 odsto u 2024.
