Mreža odgovornih ugostitelja: Predstavljen projekat Eko partner

On je savršen primer kako saradnjom nas kao operatera, ugostitelja iz HoReCa sektora i velikih korporacija, svi zajedno možemo biti bliže jednom velikom, civilizacijskom cilju kao što je očuvanje životne sredine, istakla je generalna direktorka kompanije Sekopak Violeta Belanović na predstavljanju novog Eko partner projekta.
Cilj projekta je da se motiviše ugostiteljski sektor, odnosno da se još aktivnije uključi u inicijative upravljanja i odlaganja staklenog otpada.
Platforma podrazumeva postavljanje kontejnera i kanti u okviru ugostiteljskih objekata, koji prvenstveno služe za odlaganje staklene ambalaže, ali i drugih vrsta ambalažnog otpada.
– Na ovaj način oni istovremeno demonstriraju visok stepen svesti o ekološkim temama, svoje društveno odgovorne ambicije i doprinose očuvanju naše planete. Nadamo se da će njihov primer biti podsticaj i drugim ugostiteljima da postanu EKO PARTNERI, ali i da ćemo zahvaljujući doprinosu kroz ovaj kanal u budućnosti uspeti da unapredimo parametre i količine prikupljene staklene ambalaže u skladu sa evropskim okvirima – istakla je Belanović.
Učešće ugostitelja u ovom projektu od velikog je značaja za promovisanje i popularizaciju kulture reciklaže i važnosti odvajanja otpada, i to ne samo za HoReCa partnere, već i celom segmentu male i srednje privrede. Uključivanjem u sistem, ugostitelji i objekti dobijaju priliku da postanu pioniri održivosti u svojoj industriji kroz dobijanje EKO PARTNER oznake.
Uskoro će na sajtu kompanije Sekopak, kao i kroz QR kod koji se nalazi u okviru same nalepnice, biti dostupna svojevrsna EKO MAPA, na kojoj će biti prikazan spisak svih lokala koji nose oznaku EKO PARTNER i učestvuju u projektu.
Preporučeno

Rosatom i Vijetnam grade nuklearnu budućnost: Istraživački reaktor, obuka kadrova i pregovori o VVER-1200

Ministarka Pavkov u Nišu obišla najveći projekat za efikasno upravljanje otpadnim vodama

Vlada Švajcarske finansijski podržava ekološke projekte u 18 lokalnih samouprava Srbije

Beč u znaku inovacija: Zalivanje zelenila kišnicom i otpadnom vodom iz toaleta
