Klimatske promene diktiraju ponudu na meniju: Uskoro bismo mogli da pijemo drugačije pivo

Globalno zagrevanje utiče na hranu koju jedemo, od izumiranja jastoga kod Kejp Koda i uništavanja pomorandži tokom uragana na Floridi, do suša i šumskih požara koji pogađaju vinograde u Kaliforniji.

Sve ovo se odražava i na menije u restoranima.

Na primer, jedan vlasnik restorana u Salt Lejk Sitiju je do nedavno za piletinu davao oko 2,25 dolara po kilogramu, dok danas košta skoro duplo.

Ipak, nema drugog izbora, no da plati razliku.

– To je nešto zbog čega svi treba da budemo zabrinuti – navodi.

Klimatske promene mogle bi da promene i ukus našeg omiljenog piva, ukoliko hmelj naiđe na nove patogene.

Takođe, losos ustupa mesto lignjama i sardinama na jelovnicima u Vankuveru i Britanskoj Kolumbiji, dok Mičigen gubi useve trešanja.

hmelj klimatske promene losos meni piletina pivo restoran

Preporučeno

Rosatom i Vijetnam grade nuklearnu budućnost: Istraživački reaktor, obuka kadrova i pregovori o VVER-1200

Rosatom i Vijetnam grade nuklearnu budućnost: Istraživački reaktor, obuka kadrova i pregovori o VVER-1200

May. 19, 2025
Ministarka Pavkov u Nišu obišla najveći projekat za efikasno upravljanje otpadnim vodama

Ministarka Pavkov u Nišu obišla najveći projekat za efikasno upravljanje otpadnim vodama

May. 19, 2025
Vlada Švajcarske finansijski podržava ekološke projekte u 18 lokalnih samouprava Srbije

Vlada Švajcarske finansijski podržava ekološke projekte u 18 lokalnih samouprava Srbije

May. 19, 2025
Beč u znaku inovacija: Zalivanje zelenila kišnicom i otpadnom vodom iz toaleta

Beč u znaku inovacija: Zalivanje zelenila kišnicom i otpadnom vodom iz toaleta

May. 19, 2025
Emisije gasova staklene bašte prouzrokavne ekonomskim aktivnostima EU veće 2,2 odsto

Emisije gasova staklene bašte prouzrokavne ekonomskim aktivnostima EU veće 2,2 odsto

May. 15, 2025