Šta se dešava sa hranom u avionu? Kompanije ovako smanjuju otpad
Britiš Ervejz testira novi ketering sistem koji, verovatno, ide na uštrb putnika, budući da kompanija planira da smanji količinu hrane koju nudi na svojim letovima.
Kako kažu, razlog je preterano bacanje hrane.
Prethodni pokušaji da smanje otpad, nastao od namirnica, rezultirali su time da neki putnici ostanu gladni, jer nije bilo dovoljno hrane za sve, rekli su ljudi upoznati sa ovim slučajem.
“Preispitujemo količinu obroka na letovima gde vidimo dosledne obrasce rasipanja hrane, istovremeno osiguravajući da je dobiju svi kupci koji traže obrok”, piše u saopštenju britanske kompanije.
Kompanija je, inače, u julu imala problem sa hlađenjem na letu od 12 i po sati, pa je morala da služi putnicima hranu iz KFC-a.
Prilikom leta od Kariba do Londona, putnici su dobili samo po jedno parče piletine.
S druge strane, kada je sadašnji šef Šon Dojl preuzeo dužnost 2020. godine, ova avio-kompanija je putnicima delila besplatnu flašu vode, slatkiš i čips.