Klimatske promene diktiraju ponudu na meniju: Uskoro bismo mogli da pijemo drugačije pivo

Globalno zagrevanje utiče na hranu koju jedemo, od izumiranja jastoga kod Kejp Koda i uništavanja pomorandži tokom uragana na Floridi, do suša i šumskih požara koji pogađaju vinograde u Kaliforniji.

Sve ovo se odražava i na menije u restoranima.

Na primer, jedan vlasnik restorana u Salt Lejk Sitiju je do nedavno za piletinu davao oko 2,25 dolara po kilogramu, dok danas košta skoro duplo.

Ipak, nema drugog izbora, no da plati razliku.

– To je nešto zbog čega svi treba da budemo zabrinuti – navodi.

Klimatske promene mogle bi da promene i ukus našeg omiljenog piva, ukoliko hmelj naiđe na nove patogene.

Takođe, losos ustupa mesto lignjama i sardinama na jelovnicima u Vankuveru i Britanskoj Kolumbiji, dok Mičigen gubi useve trešanja.

hmelj klimatske promene losos meni piletina pivo restoran

Preporučeno

Ivan janković (Ministarstvo energetike): Srbija ima veliki potencijal za korišćenje geotermalne energije

Ivan janković (Ministarstvo energetike): Srbija ima veliki potencijal za korišćenje geotermalne energije

May. 28, 2025
Ministarka Pavkov: Sanacijom pepelišta kompletno završavamo kapitalni projekat za bolji kvalitet vazduha u Kragujevcu

Ministarka Pavkov: Sanacijom pepelišta kompletno završavamo kapitalni projekat za bolji kvalitet vazduha u Kragujevcu

May. 28, 2025
Kinezi razvijaju humanoidne robote u okviru AI plana vrednog 10 milijardi dolara

Kinezi razvijaju humanoidne robote u okviru AI plana vrednog 10 milijardi dolara

May. 28, 2025
Ministarstvo poljoprivrede i UNDP o unapređenju saradnje u oblasti ODRŽIVE poljoprivrede

Ministarstvo poljoprivrede i UNDP o unapređenju saradnje u oblasti ODRŽIVE poljoprivrede

May. 28, 2025
Baterije doprinose stabilnosti energetskog sistema – sve su isplativije

Baterije doprinose stabilnosti energetskog sistema – sve su isplativije

May. 27, 2025