Klimatske promene diktiraju ponudu na meniju: Uskoro bismo mogli da pijemo drugačije pivo

Globalno zagrevanje utiče na hranu koju jedemo, od izumiranja jastoga kod Kejp Koda i uništavanja pomorandži tokom uragana na Floridi, do suša i šumskih požara koji pogađaju vinograde u Kaliforniji.

Sve ovo se odražava i na menije u restoranima.

Na primer, jedan vlasnik restorana u Salt Lejk Sitiju je do nedavno za piletinu davao oko 2,25 dolara po kilogramu, dok danas košta skoro duplo.

Ipak, nema drugog izbora, no da plati razliku.

– To je nešto zbog čega svi treba da budemo zabrinuti – navodi.

Klimatske promene mogle bi da promene i ukus našeg omiljenog piva, ukoliko hmelj naiđe na nove patogene.

Takođe, losos ustupa mesto lignjama i sardinama na jelovnicima u Vankuveru i Britanskoj Kolumbiji, dok Mičigen gubi useve trešanja.

hmelj klimatske promene losos meni piletina pivo restoran

Preporučeno

Evropska unija će izgraditi nekoliko megafabrika veštačke inteligencije

Evropska unija će izgraditi nekoliko megafabrika veštačke inteligencije

Apr. 09, 2025
U Majnd parku u Kragujevcu predstavljeni projekti zelene tranzicije

U Majnd parku u Kragujevcu predstavljeni projekti zelene tranzicije

Apr. 09, 2025
Kvalitet vazduha u EU se popravlja, ali potrebne dodatne mere da se ispune novi standardi

Kvalitet vazduha u EU se popravlja, ali potrebne dodatne mere da se ispune novi standardi

Apr. 09, 2025
Rumunija postaje najveći proizvođač prirodnog gasa u Evropskoj uniji

Rumunija postaje najveći proizvođač prirodnog gasa u Evropskoj uniji

Apr. 08, 2025
Peta regionalna konferencija OIE SRBIJA u Vrdniku

Peta regionalna konferencija OIE SRBIJA u Vrdniku

Apr. 08, 2025