Klimatske promene diktiraju ponudu na meniju: Uskoro bismo mogli da pijemo drugačije pivo
Globalno zagrevanje utiče na hranu koju jedemo, od izumiranja jastoga kod Kejp Koda i uništavanja pomorandži tokom uragana na Floridi, do suša i šumskih požara koji pogađaju vinograde u Kaliforniji.
Sve ovo se odražava i na menije u restoranima.
Na primer, jedan vlasnik restorana u Salt Lejk Sitiju je do nedavno za piletinu davao oko 2,25 dolara po kilogramu, dok danas košta skoro duplo.
Ipak, nema drugog izbora, no da plati razliku.
– To je nešto zbog čega svi treba da budemo zabrinuti – navodi.
Klimatske promene mogle bi da promene i ukus našeg omiljenog piva, ukoliko hmelj naiđe na nove patogene.
Takođe, losos ustupa mesto lignjama i sardinama na jelovnicima u Vankuveru i Britanskoj Kolumbiji, dok Mičigen gubi useve trešanja.